Zo gezond is paprika

mei 16, 2017

Paprika’s zijn er in alle soorten en maten en in vele kleuren. Bij paprika teler Jongeleen in Klein Dongen is het seizoen weer in volle gang. Ik bestel de paprika’s voor Mijntjes’ altijd bij Jeanette Jongeleen maar iedereen kan er binnenlopen en zijn paprika’s  kopen.

Paprika is familie van de peper. Net als andere groentes – groot of klein, recht of krom, rond of puntig – zijn ook paprika’s gezond. Welke kleur ze ook hebben, paprika’s zitten niet alleen vol goede voedingsstoffen, ze bevatten ook veel vezels en weinig calorieën.

 Het verschil tussen de kleuren paprika’s

Paprika’s verschillen van kleur, smaak én voedingswaarde. Zo is een groene paprika eigenlijk onrijp, daardoor is de smaak meestal ook wat bitterder en kruidiger; Lekker als vulling in een stevige soep. Een gele paprika smaakt fris, oranje en rode exemplaren zijn vaak zoeter van smaak. De rode paprika bevat meer vitamines en mineralen dan zijn anders gekleurde soortgenoten, vooral veel vitamine C. Een groene paprika wordt als eerste geoogst en bevat de ‘minste’ voedingstoffen maar nog steeds meer vitamine C dan een sinaasappel.

Mijn favoriet voor Mijntjes’Soep? 

Rijp, rood, geroosterd in de oven, het vocht een beetje gekarameliseerd en ontdaan van zijn in de oven geblakerde velletje. Heerlijk vol van smaak. Maar ook lekker en iets frisser, is een basis van gekookte rode of gele paprika. En groen? Met peulvruchten, in een pittige soep, of in een zoetige soep van zoete aardappel, mais…

Alles bij elkaar voor mij genoeg reden om paprika’s te gebruiken om de lekkerste soepen van te maken. Wil jij ook gezond, lekker en gemakkelijk? Mijntjes’ komt graag bij jou of jouw bedrijf haar soepmaaltijden cateren. Daarnaast kun je op donderdag liter emmertjes soep bestellen die bezorgd worden in de regio.